Resultaten LPGGz Ster Familie Ervaring

“Onze dochter is vanwege een autisme aanverwante stoornis en bijkomende problematiek opgenomen in een GGZ instelling. De medicatie die zij kreeg sloeg niet goed aan. Ze ging er erg van kwijlen en werd er traag en zwaar van. Ze leek depressiever dan ooit van te voren en hield veel vocht vast. Totdat wij een familievertrouwenspersoon toegewezen kregen en ik aangaf dat ik wou dat ze zouden stoppen met deze medicatie. Hij heeft ons vanaf dag een op een geweldige manier geholpen. Wij voelden ons eerder niet gehoord totdat er een nieuw LPGGz familiebeleid kwam. Het vertrouwenspersoon heeft ons standpunt voorgelegd aan de psychiater. De medicatie werd afgebouwd en er kwam cognitieve gedragstherapie voor in de plaats. Haar irrationele en onlogische gedachtengang is toen behandeld en ze heeft geleerd om positief over zichzelf te denken. Ze wordt niet meer gepest door leeftijdsgenootjes en haar zelfvertrouwen heeft een enorme boost gekregen. Ze is creatief en schildert veel. Ze studeert en heeft een sociaal netwerk in haar omgeving opgebouwd. Doordat er naar onze mening is geluisterd door het vertrouwenspersoon kunnen we weer vooruit en zien we de toekomst rooskleuriger in dan ooit.”

Wij konden niet langer aanzien hoe onze zoon geestelijk en lichamelijk achteruit ging. Ons familie vertrouwenspersoon heeft stoppen met deze medicatie vervolgens voorgelegd aan de psychiater en die ging akkoord. Wij zijn erg blij!

Mijn man is opgenomen voor een heftige alcohol verslaving. Omdat wij niet echt tevreden waren over de gang van zaken in de kliniek, hebben wij een familievertrouwenspersoon ingeschakeld en hij heeft goed met ons meegedacht!

Mijn grootmoeder zat in een verzorgingstehuis waar ze zeer ongelukkig was. Omdat ze de absoluut daar weg wilde, heb ik samen met een familievertrouwenspersoon besloten haar over te laten plaatsen naar ons huis waar ze zich meer dan ooit thuisvoelt.

Mijn zus is zwaar depressief opgenomen in een kliniek. Maar ze werd daar zo erg gepest door een medebewoner dat ze alleen maar depressiever werd. De familievertrouwenspersoon heeft meegedacht voor een passende oplossing. Ze is naar een andere groep overgeplaatst. Het gaat nu goed en we zijn erg tevreden.