Ieder jaar richting het einde van het jaar gaan we met elkaar massaal kijken naar onze zorgverzekering. Onze verzekering vergelijken met een andere aanbieder kan ons immers zomaar enkele tientallen euro’s per jaar opleveren. Wanneer we dit naast onze zorgverzekering, ook doen met de rest van onze verzekering, dan kan het een lucratieve aangelegenheid worden. Je verzekering vergelijken via bijvoorbeeld Poliswijzer.nl heeft dus wel degelijk zin. Om je een idee te geven waar je allemaal op moet letten, hebben we een aantal tips voor je. De maandelijkse premie is natuurlijk één, maar er komt veel meer bij kijken dan dat.

De aanvullende voorwaarden

Een lage maandpremie, dat wil natuurlijk iedereen. Dit is ook vaak de reden waarom veel mensen overstappen. Doordat er alleen wordt gekozen op basis van de maandelijks te betalen premie, worden zaken zoals keuzevrijheid, eigen risico en tal van andere zaken vaak over het hoofd gezien. Gelukkig hoeven we er niet heel vaak gebruik van te maken, maar wanneer dit wel het geval is en het blijkt dat je aanvullende voorwaarden toch iets anders zijn, dan je op voorhand had verwacht, dan is dit natuurlijk een flinke tegenvaller. Houd hier daarom dus ook zeker rekening mee tijdens het vergelijken van je verzekeringen.

Eigen risico

We hebben hem hierboven al even genoemd, maar het eigen risico is in veel van de gevallen een bepalende factor in de uiteindelijk te betalen premie. Wat we zien, is dat je bij je zorgverzekeraar vergelijken overal natuurlijk een verplicht minimaal eigen risico hebt van 385 euro, maar dit kunt verhogen met maar liefst 500 euro. De korting die je dan vanuit je zorgverzekeraar krijgt, is aanzienlijk. Toch werkt dit bij veel andere verzekeringen niet altijd zo en kan het eigen risico op voorhand natuurlijk al afwijken. We kunnen je namelijk verzekeren, dat wanneer jij een autoverzekering afsluit bij een andere aanbieder en deze een eigen risico hanteert van 350 euro, waar de ander 150 vraagt, dit niet heel erg prettig is.

Kijk naar aanvullende verzekeringen

In de basis zijn veel verzekering vaak exact hetzelfde. Het onderscheidt wordt veelal gemaakt in de aanvullende verzekeringen. Met name met onze zorgverzekering is dit het geval. Je zit er natuurlijk niet op te wachten, dat je in het basispakket maar een x aantal behandeling hebt zitten en je aanvullend een stuk meer betaald bij je nieuwe zorgverzekeraar, dan wat je bij de vorige deed. Die paar euro premie per maand die je nu voordeliger uit bent, verbloemd dus eigenlijk dat je onderaan de streep veel meer kwijt bent.

Conclusie

Zoals je kunt zien, loon het zich zeker om een te kijken naar andere verzekeraars. Toch is het wel belangrijk, dat jij je niet alleen blind staart op de maandelijks te betalen premie, maar verder kijkt dan dat. De aanvullende voorwaarden en ook het eigen risico zijn namelijk een belangrijk onderdeel van je uiteindelijk te maken keuze. Doe hier dus je voordeel mee!